П’ять продуктів, які сприяють запаленню в організмі

За допомогою харчування можна знизити або підвищити ризик багатьох запалень, які лежать в основі низки серйозних хвороб.

Нутриціолог Світлана Нікітчук зазначила, що запальні процеси призводять до артриту, атеросклерозу, проблем зі шкірою, захворювань печінки, шлунку.

Читайте також: Назвали найкращий сніданок для людей з діабетом

Так, деякі продукти можуть призвести до хвороб жовчного міхура, підшлункової залози, кишечника, щитоподібної залози, мозку, частих простудних захворювань, онкології.

Які продукти сприяють запаленню

• трансжири (маргарин і все що його містить, смажені продукти, фаст-фуд);
• рафінований цукор і продукти, які його містять;
• фруктоза;
• поліненасичені рослинні олії (крім оливкової олії);
• насичені тваринні жири (наприклад, жирне м’ясо).